O nama

„Jedne divne noći, u jednoj divnoj priči, rodilo se Sretno Srce.“

Ovim riječima započinje naša prva slikovnica po kojoj je tvrtka dobila ime. Nije bila noć, bio je sunčan jesenji dan kad je vizija samostalnog izdavaštva pretvorena u stvarnost.

Tvrtku su utemeljile 2017. Nina Vađić i Ana Kadoić potaknute ljubavlju prema dječjoj knjizi, maštarijama i risarijama. Od samih početaka tvrtka je imala jasne ciljeve: stvarati kvalitetne knjige za djecu, surađivati s izvrsnim hrvatskim književnicima, otvarati vrata u svijet književnosti mladim i neafirmiranim autorima, te podržati i povezati žene u poslovnom svijetu knjige i filma.

Od 2017. do danas naše knjige su prepoznate od strane struke i publike. Nominirane su za nagrade, osvajale su nagrade, pretvorene u animirane filmove, lutkarske predstave…

Naše priče čitaju djeca u školama kao dio izborne lektire, a doživjele smo i nekoliko glumačkih izvedbi koje su napravili naši najmlađi čitatelji uz pomoć svojih odgojitelja, učitelja i nastavnika.

Neke su priče pokrenule niz lijepih i dobrih dijela u zajednici.

Zahvaljujući dobroj suradnji sa knjižarama, naši su naslovi dostupni u svim većim gradovima Hrvatske. Popis mjesta na kojima možete kupiti naše knjige možete pronaći ovdje.

S godinama rastemo. Postajemo bogatije ljudima, kreativcima i lijepim uspomenama. Raduje nas okupljati umjetnike koji vole stvarati za djecu i u srcu su još uvijek djeca.