Naši autori

Iva Novosel

Iva Novosel

Iva Novosel rođena je na mjesečevom otoku zvanom Pag, 1980. na najtopliji dan iste godine. Nastala iz ličko - dalmatinske kombinacije. Odrasla na kamenu, uz more, galebove i miris smokava.

Novinarka po zvanju, kreativac po opredjeljenju. Otplutala s otoka, usidrila se na kopnu i, osim povremenih lutanja svijetom, tamo obitava više od polovice života. Biće nemirnog duha i gladnih očiju. Roditeljica troje malih od palube. Voli buru i sol. I popise, priče, pjesme, bajke, knjige, kuharice. Ukratko, riječi. Čitati i pisati. Sakuplja ideje i slikovnice. Ponekad ih i izmišlja.  

Diše, piše i radi u Zagrebu.

Snježana Babić Višnjić

Snježana Babić Višnjić

 Snježana Babić Višnjić - Rođena 1969. u Zagrebu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu kroatistiku i južnoslavenske filologije. Radila je kao lektor, redaktor i novinar u svim većim novinskim redakcijama, te kao suradnica u mnogim izdavačkim kućama, a sada je samostalna umjetnica - književnica. 

Napisala dvadesetak drama koje su objavljivane u hrvatskim časopisima i zbornicima, a neke su izvedene na Hrvatskom radiju (Nestali, Kamenčić želja...). Priče je objavljivala u hrvatskim književnim časopisima i čitane su na Hrvatskom radiju, te skupljene u zbirku „Let nad staklenim stolom“. 

Nadahnuta svojom djecom, dosad je napisala dvjestotinjak priča za najmlađe koje su objavljivane u Vjesniku i više romana za djecu. Dobitnica je brojnih književnih nagrada. 

Nina Vađić

Nina Vađić

Nina Vađić rođena je 1973. godine u Zagrebu gdje je završila srednju glazbenu školu te nekad više, a nekad manje ustrajno puhala u glazbeni instrument obou.
2003. godine diplomirala je Rani i predškolski odgoj i obrazovanje. 
Osvojivši s Anom Kadoić 2015. nagradu PišiRiši Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade slikovnicom Crvena Jabučica ulazi u svijet dječje knjige. Za tekst te slikovnice iste godine dobiva i pohvalu “Grigor Vitez“ te surađuje na izradi scenarija za istoimeni animirani film. 
Suradnja dviju autorica dovela je do pokretanje nakladničke kuće „Sretno srce“ u kojoj zajedno objavljuju slikovnice i knjige. 
Ukratko, Nina osim svoje obitelji voli: knjige, animirane filmove, glazbu, kuhanje, životinje, zelenilo i kavice s prijateljicama.
Silvija Šesto

Silvija Šesto

Silvija Šesto rođena je 1962. u Zagrebu gdje je diplomirala filozofiju i književnost. 
Pisanjem se bavi od srednje škole. Objavila je podosta proze i poezije za „odrasle“, te joj je izvedeno petnaestak radiodrama, 
a nešto je i izvedeno na daskama koje su joj usput ispale iz glave (predstave "Zelenkapica" „Ping-pong“, Bum Tomica, Vanda,
Debela, Deveta ovčica, Tko je ubio Pašteticu…). Za djecu i mlade (a i njihove starce!) objavila je romane VANDA, DEBELA, 
TKO JE UBIO PAŠTETICU, ZEZOMLJANI, DJEVAC, PA TO JE LJUBAV, LEON NAPOLEON, zbirku priča RUŽIČASTA SANJARICA,
igrokaze PRIČALICA X, te serijal priča BUM TOMICA 1, 2, 3 i 4. Pet njezinih naslova za djecu uvršteno je u lektiru za osnovnu
školu (BUM TOMICA 1 i 2, DEBELA, VANDA i TKO JE UBIO PAŠTETICU). 
Dobitnica je brojnih književnih nagrada.

Ana Kadoić

Ana Kadoić

Ana Kadoić rođena je 1974. u Zagrebu. Diplomirala je 1999. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odjel, smjer grafika. 2001. odlazi na poslijediplomski studij na Rijksakademie van Beeldende Kunsten u Amsterdam, u trajanju od dvije godine. Iste godine nominirana je za Uriot Prize na toj instituciji.
Od 2003. aktivno se bavi ilustracijom za djecu, surađuje sa mnogim izdavačima u Hrvatskoj i Nizozemskoj. Ilustrirala je preko 50 slikovnica i školskih udžbenika.
Za svoj rad primila je brojne nagrade.
Natalija Mitrić

Natalija Mitrić

Na svijet je došla jedne ljetne noći 1974. godine, u Gorskom kotaru.. bila je predodređena da se zaljubi u priče. Otada joj trčkaraju po glavi, roje se poput pčelica.. Kada nađu izlaz iz glave, i ako ih ona uspije uhvatiti za glavu ili za rep, često budu i zapisane. Dječji časopisi Smib, Radost i Zvrk primili su neke od tih bjegunica. 
Odnedavno intenzivno piše i prozu i poeziju za odrasle i djecu, dijelom i na jednom od dijalekata Gorskog kotara. 
Osnivačica je Fabulusa, udruge za promicanje priče.
Od 1993., i upisa na Pravni fakultet, živi i radi u Zagrebu. Mama je jednoj djevojčici i dvojici dječaka i čuvarica patuljaste šnaucerice Eli.
 Najveća joj je želja bila objaviti slikovnicu. To se i ostvarilo – u 2021. rođena je Filipova fotelja. Sada su i druge slikovnice stale u red u njenoj glavi i strpljivo čekaju ugledati vesela dječja lica.
Melita Rundek

Melita Rundek

Teta Melita Rundek voli i piše za djecu, razgovara s djecom, ide na književne susrete s djecom. Dobila je 5 velikih nagrada, od toga jednu regionalnu, za svoje knjige za djecu i mnogo manjih priznanja. Knjige joj se redovito nalaze na top-listama preporuke za čitanje. Od nekih njenih priča i knjiga su napravljene predstave, a neke izvođene na radiju. Osim što piše i sama slika i imala je 4 samostalne izložbe slika i sa svojim glinenim figurama sudjelovala je na skupnoj izložbi. Zavirite u knjige tete Melite.

Iva Olujić

Iva Olujić

Iva Olujić rođena je u Zagrebu 1973. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu, smjer Rani i predškolski odgoj.  Završila je i edukaciju tjelesno orijentirane psihoterapije.

 Radi kao odgojitelj i druži se s djecom na hrvatskom i engleskom jeziku.  Iva voli glumiti u kazališnim predstavama za djecu i aktivno je sudjelovala u projektu „Darujmo djeci kazalište“. Svoje kazališne uloge Iva opisuje riječima: „Nevjerojatno je koliko zadovoljstva možete priuštiti sebi i djeci glumeći uglavnom životinje i prehrambene proizvode“. 

Ova vrckava teta odgojiteljica jako voli izmišljati priče za djecu, voli putovanja, vrtlarenje, vožnju biciklom, lupanje po djembeu (afrički bubanj) i još mnogo toga.